Contact

Sta je op het punt om een project te starten of ben je geïnteresseerd in ons werk? Wij staan je graag te woord.

Bel ons op 036 844 77 99

Webapplicatie laten ontwikkelen

Wat het doel ook is, wij bouwen webapplicaties voor bedrijven en startups waarbij de focus ligt op de eindgebruiker. Dit kan zijn ter ondersteuning van een bedrijfsproces, intranet of het verkopen van een product. You name it, we build it!

Het einddoel van het bouwen van webapplicaties is anders dan het bouwen van websites, of het nou voor intern of extern gebruik is.

Webapplicaties worden intensevier gebruikt, moeten robuust zijn en maken vaak gebruik van innoverende functionaliteiten. Dit vraagt een rustgevend en duidelijk ontwerp / ux design waar gebruikers graag dagelijks in werken zonder ergernissen.

Voor bedrijven kunnen webapplicaties de oplossing bieden voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en om kosten te besparen. Neem als voorbeeld een applicatie waarbij uw klanten kunnen inloggen en inzicht hebben in hun bestelgeschiedenis.

Een ander goed voorbeeld is een platform waar werknemers samen toe werken naar een eindproduct en waarop het mogelijk is om documenten, planningen en ontwerpen te delen.

Het bouwen van een webapplicatie vergt de nodige expertise op het gebied van ontwikkelen, omdat elke applicatie weer uniek is en vanaf de basis opgezet moet worden.

Een goede fundering is het halve werk

De database van een webapplicatie is de fundering waarop het succes van de webapplicatie draait.
Wij maken daarom altijd een genormaliseerde database ontwerp.

Werkwijze

Concept

De conceptfase is een proces, waarin we op basis van de aangeleverde input, de doelgroep en onze expertise het concept uitwerken. Dit doen we in nauwe samenwerking met de klant. Wij beginnen met schematische schetsen (wireframes) van de webapplicatie. Zo wordt de indeling en flow van de webapplicatie inzichtelijk en tastbaar.

Ontwerp

Aan de hand van de opgestelde wireframes gaan wij aan de slag met het ontwerpen van de webapplicatie. Nadat het ontwerp is goedgekeurd zetten wij deze om naar HTML templates. Deze zijn daarna te bezichtigen op onze testserver. Hierdoor kan er al vroegtijdig een online resultaat bekekeken worden van de webapplicatie.

Productie

Na goedkeuring van het definitieve ontwerp gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van de webapplicatie, inclusief de nodige functionaliteiten. Tijdens deze fase zullen de betrokkenen continu op de hoogte worden gehouden van de voortgang en inzicht krijgen in de afgeronde functionaliteiten op onze testserver.

Groei

In de groeifase perfectioneren wij de webapplicatie en analyseren wij het gedrag van de bezoekers. Aan de hand van deze data verbeteren wij het gebruik van de webapplicatie en werken wij aan het behalen van de doelstelling(en). We verbeteren de webapplicatie met o.a. a/b testing, heat-mapping en het optimaliseren van functionaliteiten.