Contact

Sta je op het punt om een project te starten of ben je geïnteresseerd in ons werk? Wij staan je graag te woord.

Bel ons op 036 844 77 99

Laravel packages voor webapplicaties

Laravel is een populair PHP framework waarmee ontwikkelaars snel en stabiel een webapplicatie kunnen bouwen. Standaard heeft Laravel veel handige functionaliteiten zoals RESTful routing, built-in ORM, templating en nog veel meer. Dit betekent in de praktijk dat een PHP ontwikkelaar weinig tijd hoeft te besteden aan de fundering en gelijk kan beginnen met het bouwen van de webapplicatie.

Er zijn ook extra packages te gebruiken waarmee een Laravel ontwikkelaar het ontwikkelproces versnelt. In dit artikel bespreken wij packages waar een programmeur naar onze mening niet zonder kan.

Notificaties in Laravel

Bij het wijzigen, verwijderen of toevoegen van content (CRUD) is het handig omnotificaties weergeven aan de gebruiker. De package "notifications" helpt daarmee en kan tevens een bericht opslaan voor een volgende pagina.

https://github.com/edvinaskrucas/notification

Slugs in Laravel

Bij het aanmaken van content wilt een ontwikkelaar vaak een slug opslaan die gebruikt gaat worden in de url. De package "sluggable" doet dit automatisch aan de hand van instellingen in het model. Er kunnen tevens verschillende voorwaarden meegegeven worden in het model. 

https://github.com/cviebrock/eloquent-sluggable

Uniekheid valideren in Laravel

Het valideren van gegevens heeft zo zijn beperkingen in Laravel. Met de package "unique validator" is het mogelijk om meerdere velden te controleren op uniciteit. 

https://github.com/felixkiss/uniquewith-validator

Meertaligheid in Laravel

Regelmatig wilt een ontwikkelaar content opslaan in meerdere talen en de bezoekers binnen laten komen op de taal van de browser? Dan is de "localization" package de oplossing.

https://github.com/mcamara/laravel-localization

Afbeeldingen manipuleren in Laravel

Bij het opslaan en wijzigen van afbeeldingen is het vaak gebruikelijk om thumbnails te maken of bijvoorbeeld progressief op te slaan om het laden te versnellen. Met deze package is dit allemaal mogelijk en nog veel meer. De package maakt gebruik van de meest gebruikte image processing libraries (GD library of Imagick). 

https://github.com/Intervention/image

Browser informatie detecteren in Laravel

Tegenwoordig is het aan te raden om browser informatie op te vragen van de bezoekers. Dit kan handig zijn bij het weergeven van een responsive ontwerp en het opzetten van statistieken. De package "browser detect" is hiervoor geschikt. 

https://github.com/hisorange/browser-detect

Excel / CSV bestanden importeren / exporteren in Laravel

Voor het importeren en exporteren van Excel/CSV bestanden is de package "Laravel Excel" erg handig. Het maakt gebruik van PHPExcel. 

https://github.com/Maatwebsite/Laravel-Excel

Grafieken weergeven in Laravel

Het weergeven van grafieken met Google Chart API is nog nooit zo makkelijk geweest met de package "Lavacharts". 

https://github.com/kevinkhill/lavacharts

PDF's opstellen in Laravel

Voor het maken van PDF maak een ontwikkelaar in PHP over het algemeen gebruik van DOMPDF. De package "laravel-dompdf" maakt hiervan gebruik. 

https://github.com/barryvdh/laravel-dompdf

Meer Laravel expertise nodig?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee over het ontwikkelen van Laravel webapplicaties.

Bij Dutchbridge combineren wij techniek en passie al sinds 2006 tot unieke en krachtige online oplossingen. Wij denken actief met u mee en leveren websites en webapplicaties op die uw organisatie verder brengen, nu en in de toekomst.