Contact

Sta je op het punt om een project te starten of ben je geïnteresseerd in ons werk? Wij staan je graag te woord.

Bel ons op 036 844 77 99

Wat is een intranet?

Een intranet is een intern communicatiesysteem dat helpt bij de productiviteit van een bedrijf. Werknemers kunnen er content creëren, communiceren, samenwerken, kennis delen en taken beheren. Het draagt ook bij aan de ontwikkeling van een bedrijfscultuur.

Meerdere apps in gebruik

Er is een grote kans dat werknemers tijdens een standaard werkdag meerdere apps gebruiken om te communiceren met elkaar, afspraken te beheren en bestanden met elkaar te delen. Als er geen gebruik gemaakt wordt van intranet software, is het aantal gebruikte apps over het algemeen hoog. 

Werknemers maken bijvoorbeeld gebruik van Google Drive om bestanden de beheren en te delen en Google Calander voor het beheren van afspraken. Er is een grote kans dat er nog meer apps worden gebruikt voor project management, email en overige bedrijfsprocessen. Dit allemaal zorgt ervoor dat een gemiddelde werknemer meerdere tabs open heeft staan in de browser op een standaard dag. 

Intranet verhoogt de productiviteit

Een intranet is de oplossing om alles te centraliseren op één omgeving waar werknemers met elkaar samenwerken. Dit verhoogt de efficiëntie en stimuleert samenwerking. Een aantal voorbeelden waarvoor een intranet gebruikt kan worden zijn:

  • Weergeven van evenementen en bijeenkomsten
  • Openstaande werkzaamheden
  • Interne discussies
  • Delen van bestanden
  • Belangrijk nieuws

Intranet als communicatieportaal voor het management

Een intranet is een perfecte omgeving voor het management om te communiceren met de werknemers binnen het bedrijf. Elke ochtend komen de werknemers op het intranet en het management kan dit gebruiken om:

  • Belangrijke aankondigingen te delen
  • Nieuwe initiatieven en huisregels te bespreken
  • Bedrijfshistorie, cultuur en positie weer te geven
  • Uitstekende werknemers in het zonnetje te zetten
  • Feedback te ontvangen van werknemers

Daarnaast kunnen bedrijfsprocessen gedigitaliseerd worden wat er uiteindelijk voor zorgt dat de efficiëntie omhoog gaat met minder werknemers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een applicatie waarmee offertes gegenereerd en uitgestuurd kunnen worden.

Intranet om bedrijfsprocessen te optimaliseren

Moderne intranetten bestaan niet alleen uit statische informatie, maar worden gebruikt door werknemers om werkzaamheden uit te voeren. Het is de perfecte oplossing om bedrijfsprocessen te digitaliseren. Denk hierbij aan functionaliteiten ter ondersteuning van CRM en project management. 

Het is tevens mogelijk om via een webservice bepaalde informatie beschikbaar te stellen voor de buitenwereld, zoals de voorraadstatussen van producten aan klanten.  

Intranet als kennismanagement

Binnen een organisatie is er altijd veel kennis aanwezig onder de werknemers. Kennismanagement binnen het bedrijf heeft als doel om kennis vast te leggen en te delen. Met de juiste tools leggen werknemers continu kennis vast doormiddel van formulieren, discussies en documenten. Het intranet dient als een belangrijke centrale plek om bedrijfsinformatie vast te leggen. Goede zoekfuncties zorgen ervoor dat werknemers binnen het bedrijf de juiste informatie kunnen vinden om hun werk uit te voeren. 

Meer weten over een intranet?

Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee over het ontwikkelen van een intranet.

Bij Dutchbridge combineren wij techniek en passie al sinds 2006 tot unieke en krachtige online oplossingen. Wij denken actief met u mee en leveren websites en webapplicaties op die uw organisatie verder brengen, nu en in de toekomst.